10 studentskih multikulturalnih Erasmus godina u Zagrebu

Podijeli

Studentska udruga koja Erasmusovcima stvara nezaboravna iskustva proslavila deset godina postojanja

 

Sunčana subota na Bundeku bila je rezervirana za proslavu velikih 10 godina udruge Erasmus Student Network (ESN) Zagreb – studentske udruge koja je dio najveće europske studentske organizacije s više od 15 000 aktivnih članova.

Osim druženja članova i uživanja na svježem zraku, organizirana je i izložba fotografija s popratnim pričama, a naposljetku je prikazan i kratki video koji prati put ESN-a Zagreb od samog osnutka pa sve do danas. Na same početke osvrnula se i osnivačica ESN-a Zagreb, Morena Simatić:

Bila sam na Erasmusu u Portugalu 2009. godine i tamo su imali odličnu organizaciju – ESN Porto. Kada sam se vratila u Zagreb zanimalo me postoji li neka slična inicijativa po tom pitanju i kod nas te sam popričala sa Sveučilištem u Zagrebu. Rekli su mi da već postoji jedna udruga s takvom idejom, a zvala se ZEC (Zagreb Exchange Community). Odlučila sam se priključiti Udruzi i s ostatkom članova sam osnovala ESN Zagreb koji je ujedno bio i ESN Hrvatska.

U svojih deset godina postojanja ESN Zagreb je potaknuo mnogobrojne studente na odlazak na mobilnost, brojnim članovima pružio priliku u organiziranju aktivnosti iz različitih područja djelovanja i pomogao u procesu prilagodbe studenata na razmjeni. Od jedne male zajednice nastala je velika organizacija koja broji preko 80 članova, a vodeći se motom “Studenti pomažu studentima”, volonteri ESN-a Zagreb svakodnevno stoje na raspolaganju 1000 dolaznih studenata i organiziraju velik broj događanja godišnje kako bi internacionalnim studentima pružili uspomene za pamćenje.

Na prilike koje ESN nudi, ali i na izazove pred sobom osvrnula se novoizabrana Predsjednica ESN-a Zagreb – Karla Birkić – koja je svoj mandat započela 1. srpnja:

Unutar svog ESN iskustva naučila sam kako voditi tim od 10 i više ljudi, delegirati zadatke, profesionalno komunicirati, a uz to, i usavršiti vještine prezentiranja i govorništva. Svatko od naših članova posjeduje određeni set vještina i znanja, a u poticajnoj okolini, kao što je ESN Zagreb, ima priliku pokazati se i zasjati. Drago mi je što ću uz predane ljude pored sebe raditi na odlično postavljenim temeljima svojih prethodnika i veselim se nastavku predivnog ESN putovanja.

Ako svoje studiranje želiš upotpuniti sudjelovanjem u radu najveće europske studentske organizacije predlažemo ti da nas zapratiš na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Twitteru i TikToku – jer se uskoro otvaraju prijave za Buddy program, gdje imaš priliku pronaći svog internacionalnog prijatelja, a ako ti i to nije dovoljno, pridruži nam se na jesen jer uskoro kreću i prijave za nove članove!

foto: promo ESN

mojzagreb.info

 Izvor: mojzagreb.info

Autor: Marko Lubina

Najnovije