19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021

Podijeli

12.10.2021

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 14. do 16. listopada 2021. održat će se 19. međunarodna izložba inovacija ARCA 2021.

U cilju bolje povezanosti s gospodarstvom Sveučilište u Zagrebu i ove godine suorganizacijom izložbe inovacija ARCA i suradnjom s Udrugom inovatora Hrvatske nastoji podržati istraživačke timove svojih sastavnica kroz aktivnosti promocije inovacija i inventivnoga rada.

Svečano otvorenje izložbe bit će se u četvrtak 14. listopada u 10 sati u dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Kao središnje događanje u sklopu svečanoga otvorenja izložbe, u 13 sati u dvorani NSK-a bit će održana tribina na temu: „Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“. Moderator tribine je prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promovira i promiče inovatorstvo i inovacije. Jedno je od najznačajnijih događanja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora – IFIA.

Na ovogodišnjoj izložbi bit će predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-upova iz Hrvatske i inozemstva.

Više o sadržaju središnjeg događanja svečanog otvorenja izložbe, tribini na temu: „Inovacije i transfer tehnologije kao poticaj razvoja gospodarstva Republike Hrvatske“ možete pronaći OVDJE.

Cjelokupni program 19. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2021 možete pronaći OVDJE.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije