2. CASSINI Hackathon

Podijeli

22.09.2021

Od 5. do 7. studenoga 2021. održavat će se 2. CASSINI Hackathon, osnovan radi stvaranja novih ruta putovanja, zaštite divljih životinja, očuvanja prirodnih staništa i pomoći lokalnom stanovništvu arktičkoga područja.

Sudionici Hackathona, koristeći se podatcima i informacijama iz Copernicusa, signalima i podatcima iz Galilea i EGNOS-a, kao i tehnologijom sigurnoga povezivanja, pokušat će smisliti najbolje rješenja za jedan od triju ponuđenih izazova.

Izazovi:

  • Siguran prolaz na moru: osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi kontejnerskim brodovima, brodovima za kružno putovanje i ribarskim kočaricama mogli omogućiti sigurnu plovidbu preko nordijskih mora.
  • Život na kopnu: osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi ljudima, biljkama i divljim životinjama mogli omogućiti bolju prilagodbu arktičkoj klimi.
  • Briga o  divljim životinjama: osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi mogli pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja na Arktiku.

Organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj je INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator koji svakodnevno pomaže razvojnim tvrtkama (eng. start-up) kroz sve razvojne faze. Također, zajedno s partnerima: Bird Inkubator, Sveučilište u Zagrebu, Lean StartUp Croatia, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Hrvatska udruga kriznog menadžmenta i Svemirski žurnal te s brojnim stručnim mentorima radit će s timovima na razvoju rješenja pomoću podataka i signala iz Copernicusa, Galilea i EGNOS-a.

Prijaviti se možete do 29. listopada na mrežnoj stranici hackathons.cassini.eu, na kojoj možete doznati sve pojedinosti o ovom događaju.

Više možete vidjeti OVDJE.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije