50 tečajeva za studente za 50 godina Srca

Podijeli

01.06.2021

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) 2021. godine slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima. Akcije su namijenjene dvjema skupinama polaznika. Prva su skupina IT stručnjaci – djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga, ona najbrojnija u sustavu visokoga obrazovanja, su studenti.

Stranica s rasporedom tečajeva koji se održavaju u okviru akcije

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom “50 tečajeva za studente za 50 godina Srca” predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započet će tijekom svibnja 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka.

Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana, a očekuje se da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. Tečajevi će se održavati online, putem sustava za webinare.

Popis dostupnih naslova:

Raspored održavanja tečajeva objavljivat će se jedanput mjesečno (početkom tekućeg mjeseca za mjesec koji slijedi).

Postupak prijave i ograničenja

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr. 

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Potvrda prijave bit će poslana putem elektroničke pošte na adresu navedenu prilikom prijave. 

Na redovne termine održavanja tečajeva (uz plaćanje) zainteresirani polaznici se mogu prijavljivati bez ograničenja.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije