Beata Bagi OŽILJCI – Priče iz američke sudnice

Podijeli

ugledna nakladnička kuća Medicinska naklada iz Zagreba ima i ovaj put važnu knjigu!

 

Izdavačka kuća Medicinska naklada u srpnju 2021. godine izdala je knjigu OŽILJCI Priče iz američke sudnice, autorice Beate Bagi.

Knjiga je namijenjena svima onima koji se bave pravom, posebice kaznenim pravom, svima koji rade s počiniteljima kaznenih djela, sa žrtvama kaznenih djela i bore se za prava žrtava kroz kaznene postupke, a i osobama koje bi voljele zaviriti u rad američkog kaznenog suda čitajući o iskustvima hrvatske pravnice koja je preko 20 godina imala aktivnu ulogu u tom sustavu.

Psihijatrima, psihoterapeutima, zagovornicima za prava žrtvi, vještacima, odvjetnicima, sudcima, kriminalistima, policajcima i srodnim strukama.

Knjiga Ožiljci autorice Beate Bagi je autobiografskog žanra. Beata Bagi je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a većinu svog radnog vijeka provela je u Americi radeći kao zagovornica prava žrtava (Victim Advocate) na Kaznenom sudu u američkoj državi Connecticut.

Radeći više od 20 godina za Sudski odjel Suda u New Havenu zagovarala je i pomagala osobama koje su bile žrtve teških kaznenih djela, a koja su bila predmetima kaznenog progona. U ovoj knjizi, uz opis nekih od njezinih brojnih slučajeva, autorica daje kratki pregled američkog kaznenog sustava i kaznenog procesa s osvrtom na najčešće probleme s kojima se suočavaju žrtve kriminala.

Autorica: Beata Bagi

ISBN: 978-953-368-009-5

Godina: 2021.

Opseg: 142 str.

Težina: 200 g

Format: 15 x 21 cm

Uvez: meki

Podnaslov: Priče iz američke sudnice

Cijena: 105,00 kn

Cijena s popustom: 94,50 kn (za kupnju putem web-a)

Poveznica: https://www.medicinskanaklada.hr/o%C5%BEiljci

 

Izvor: mojzagreb.info

Autor: Marko Lubina

Najnovije