Braći Sinković pobjeda na završnoj regati u Luzernu i ukupni trijumf u Svjetskom kupu

Podijeli

Luzern, 10. srpnja 2022. –  Najpoznatija svjetska veslačka braća, Martin i Valent Sinković, ukupni su pobjednici Svjetskog kupa u disciplini dvojac na pariće, nakon što su na trećoj, ujedno i završnoj regati na Crvenom jezeru u Luzernu (Švicarska) osvojili prvo mjesto. To je bio pobjednički “trokorak” Sinkovića, kojem su prethodili trijumfi na regatama Svjetskog kupa – svibanjski u Beogradu i lipanjski u Poznanu. 

Finale u Luzernu odradili su s vremenom 6:07.19, dovoljno za više od sekunde prednosti u odnosu na drugoplasirane Australce Davida Bartholota i Caleba Antilla. Treće mjesto zauzeli su Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero.

Odmora i vremena za slavlje vrlo je malo za naše sjajne veslače. Martinu i Valentu Sinkoviću slijedi nastavak priprema za Europsko prvenstvo u Münchenu (11. – 14. kolovoza).

U nedjeljnom (finalnom) danu hrvatsko veslanje imalo je i sestrinsku posadu. U finalnoj utrci dvojaca na pariće Ivana i Josipa Jurković zauzele su 5. mjesto s vremenom 7:11.92. Pobijedile su veslačice Novog Zelanda, Prendergast i Williams (6:56.51), ispred Rumunjki Vrinceanu i Tilvescu (6:56.62), treće su stigle Britanke (7:00.76), a četvrte Čehinje (7:09.74).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita veslačkom dvojcu na pariće Martinu i Valentu Sinkoviću te njihovu treneru Nikoli Braliću na regatnoj pobjedi u Luzernu, kao i na ukupnoj pobjedi u ovosezonskom Svjetskom kupu. Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije