Davor Cipek izabran u IO Europske karate federacije, čestitali mu vodeći dužnosnici HOO-a Mateša i Krajač

Podijeli

Poreč, 18. svibnja 2021. – Veliko priznanje stiglo je Hrvatskom karate savezu i njegovu predsjedniku dan uoči početka Europskog seniorskog prvenstva u karateu u porečkoj dvorani Žatika. U hotelu Parentium održan je kongres Europske karate federacije, na kojem je čelnik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek izabran u Izvršni odbor krovne europske karate organizacije.

– Iznimno sam sretan i ponosan što je Europska karate federacija ukazala Hrvatskom karate savezu povjerenje da organizira izborni kongres Europske karate federacije. Tajnim glasovanjem izabrano je deset novih članova Izvršnog odbora za novo mandatno razdoblje i pripala mi je čast da budem među izabranima – rekao je Cipek i nastavio:

– Ovo je uistinu velika pobjeda, naplaćen je rad svih članova Hrvatskog karate saveza, sportašica, sportaša, trenera i sudaca. Ja im najiskrenije zahvaljujem. Posebno bih zahvalio Organizacijskom odboru Europskog prvenstva na veličanstvenoj organizaciji ove priredbe.

 Predsjednik Europske i Svjetske karate federacije Antonio Espinos također boravi u Poreču.

– Ovo mi je prvi put da sam u Poreču. Posjetio sam prostore i dvorane na kojima će se održati prvenstvo i impresioniran sam razinom i kvalitetom svega što sam vidio. Siguran sam da će ovo biti izvrsno prvenstvo. Izbor Davora Cipeka priznanje je Hrvatskoj i Davoru na dobrom poslu koji obavljaju za karate sport – kazao je Espinos.

Na EP-u sudjeluje 646 natjecatelja  iz  47  država, a sportska dvorana Žatika u posebnom sportskom  ruhu,  ali  također i uz sve aktualne epidemiološke mjere, spremno dočekuje sve sudionike. 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitaju predsjedniku HKS-a Davoru Cipeku na prestižnom izboru u vodeće tijelo europskog karatea, kao i na sjajnoj organizaciji Europskog karate prvenstva u Poreču!

 

 

 Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije