Diplomski sveučilišni studij “Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš” na Metalurškom fakultetu

Podijeli

04.07.2022

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio je dopusnicu Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za izvođenje diplomskoga sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, a kreće s izvođenjem nastave od 3. listopada 2022.

Time je Metalurški fakultet postao jedina visokoškolska institucija na području Republike Hrvatske koja izvodi sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš na preddiplomskoj i diplomskoj razini, a koji objedinjava tri važna područja zaštite na radu: sigurnost na radu, zaštitu zdravlja radnika i zaštitu radnog okoliša.

Pravo prijave na diplomski sveučilišni studij imaju svi kandidati koji su završili preddiplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš ili sveučilišni preddiplomski ili integrirani studij iz svih polja tehničkih znanosti, prirodnih znanosti, biotehničkih znanosti, područja biomedicine i zdravstva te interdisciplinarnih tehničkih znanosti na nekom drugom visokom učilištu i stekli najmanje 180 ECTS bodova.

Za kandidate koji su završili preddiplomski stručni studij ili preddiplomski stručni i diplomski specijalistički studij iz srodnoga područja sigurnosti / zaštite na radu predviđen je upis razlikovne godine do maksimalno 60 ECTS bodova kao uvjet za upis na diplomski sveučilišni studij Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš.

Sve obavijesti vezane uz prijavu i upise bit će pravovremeno objavljene na mrežnoj stranici Metalurškoga fakulteta:  https://www.simet.unizg.hr/hr.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije