“European Best Engineering Contest – EBEC Final 2022”

Podijeli

20.07.2022

U organizaciji studentske udruge BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) i Sveučilišta u Zagrebu od 22. do 29. srpnja u Zagrebu će se održavati godišnje natjecanje studenata u području inženjerstva – European Best Engineering Contest – EBEC Final 2022.

Riječ je o trenutačno najvećem inženjerskom natjecanju za studente u Europi na kojem tijekom nekoliko etapa sudjeluje više od 6500 natjecatelja s europskih sveučilišta.

Glavni je cilj natjecanja potaknuti kreativnost, timski rad i novi, održivi način razmišljanja među studentima natjecateljima. Sudjelujući u natjecanju, studenti imaju mogućnost provjeriti svoja znanja te razvijati kreativne i inovativne načine razmišljanja,  rješavajući interdisciplinarne tehničke izazove.

Na završnom ciklusu (rundi) natjecanja u Zagrebu sudjelovat će 64 pobjednika lokalnih odnosno regionalnih i nacionalnih rundi. Riječ je o darovitim studentima koji su dobro upoznati s multikulturnim i inovativnim okružjem u kojem mogu napredovati i dijeliti svoje inženjersko znanje o svijetu tehnologije i znanosti s ostalim studentima, sveučilištima i tvrtkama.

EBEC Final 2022 svečano će biti otvoren u petak 22. srpnja 2022. u 15 sati u Dvorani D2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Uzvanicima će se na svečanom otvaranju obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predstavnici tvrtki Siemens i EssilorLuxottica, glavni organizator natjecanja Leo Bolješić te koordinatorica EBEC Programa Dunja Olbina, nakon čega će se u ležernom ozračju odvijati otvoreni networking među natjecateljima, organizatorima i predstavnicima tvrtki.

Natjecanja će se održavati u Studentskom domu Stjepan Radić, u dvorani Pauk, i to u dvjema kategorijama – Case Study i Innovative Design.

Case Study (CS) polemični je dio izazova, u kojem će se natjecatelji susresti sa stvarnim ili apstraktnim korporativnim problemom (u rasponu od tehničkoga do problema u

području menadžmenta) za čije je traženje rješenja nužno napraviti analizu te kreirati i prezentirati tehničko rješenje s obzirom na trenutačnu tehnološku, socioekonomsku i ekološku situaciju, uz ograničeno vrijeme i resurse.

Innovative Design (ID) dio je izazova koji ujedinjuje logično i kreativno razmišljanje, a u okviru kojega će se natjecatelji susresti sa stvarnim problemom koji moraju riješiti, smišljajući potpuno novi tehnološki dizajn ili unapređujući već postojeći. Tim se izazovom potiče praktično rješavanje stvarnih problema uz realne parametre poput ograničenih resursa i vremena, s posebnim fokusom na socioekonomske i ekološke aspekte proizvodnje prototipa.

Službeni dio natjecanja završit će 29. srpnja 2022. Članovi pobjedničkih timova bit će nagrađeni titulom najboljih BEST inženjera – BEST Engineers of Europe na svečanosti koja će se održati u 15 sati u prostorima tvrtke Infobip (Utinjska ulica 29, Zagreb).

Detaljnije informacije o natjecanju European Best Engineering Contest (EBEC Final 2022) dostupne su na službenoj mrežnoj stranici.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije