EYOF 2022.: Dva atletska odličja – Lari Jurčić zlato na 200 m, Janku Kišaku srebro na 110 m prepone

Podijeli

Banská Bystrica, 28. srpnja 2022. – Četvrtog natjecateljskog dana na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bystrici (Slovačka) naše atletske uzdanice osvojile su dvije medalje, obje u trkačkim disciplinama – Lara Jurčić zlatnu i Janko Kišak srebrnu. 

Sjajna Lara Jurčić pobjedom je u finalnoj utrci na 200 m nastavila priču o uspjehu, započetu osvajanjem bronce na nedavnom mlađejuniorskom EP-u u Jeruzalemu. Kao trećeplasirana u skupini prošla je u finale (24.73), a onda izvukla ono najbolje iz sebe te s vremenom osobnog rekorda (24.05) osvojila zlato i na samo 3 stotinke sekunde približila se nacionalnom mlađejuniorskom rekordu Danijele Grgić. Druga je bila Poljakinja Maria Jarosinska (24.30), a treća Talijanka Elisa Marcello (24.33).

I Janko Kišak je do srebra u finalnoj utrci na 110 m s preponama stigao s najboljim osobnim rezultatom, a njegovih 13.74 ujedno je i novi hrvatski mlađejuniorski rekord, poboljšan za 20 stotinki sekunde. Zlatna medalja pripala je Čehu Matyasu Zachu (13.60), dok se boncom okitio Španjolac Iker Moreno Morata (13.77).

Naši mladi atletičari ostvarili su ukupno četiri finalna nastupa – Frane Delonga je u utrci na 400 m bio četvrti, a Olja Galić na 800 m sedma.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Lari Jurčić na osvojenoj zlatnoj i Janku Kišaku na osvojenoj srebrnoj medalji na ljetnom EYOF-u u Banskoj Bystrici!Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije