EYOF 2022.: Dva srebra za Hrvatsku osvojile atletičarka Anna Ćurković u skoku u dalj i plivačica Jana Pavalić

Podijeli

Banska Bystrica, 26. srpnja 2022. – Drugog natjecateljskog dana na XVI. ljetnom Olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bystrici (Slovačka) hrvatski predstavnici osvojili su i prve medalje. Stigle su iz atletike i plivanja.

U finalu discipline skok u dalj naša Anna Ćurković osvojila je srebrno odličje, skokom 5.99 metara u drugoj seriji. Zlato je pripalo Mađarici Bori Rozsahegyi, koja je skočila 6.16 metara, a broncom se okitila Čehinja Viktorie Janska (5.73 m). Finale su izborili još Frane Delonga (400 m) i Olja Galić (800 m) te Vita Penezić (100 m) koja je bila drugoplasirana u kvalifikacijskoj skupini. 

Drugo hrvatsko odličje na EYOF-u stiglo je iz plivanja. Ponajveća hrvatska uzdanica za odličje na ljetnom EYOF-u, Jana Pavalić, osvojila je srebrnu medalju u disciplini 100 m slobodnim načinom (56.93). Litavka Smilte Plytnykaite (55.94) bila je najbrža i osvojila je zlato, dok će bronca u Ujedinjeno kraljevstvo, a zaslužila ga je Skye Carter (56.66). 

Badmintonašica Jelena Buchberger sjajno igra na EYOF-u, s četiri je pobjede, kao prvoplasirana iz skupine, prošla u osminu finala. U pobjedničkom ritmu su i hrvatski rukometaši, koji su svladali Španjolce  (27-26). Nažalost, naši gimnastičari se nisu uspjeli plasirati u finalna natjecanja – Marko Kenđel završio je 19. na konju s hvataljkama dok je Teo Bartolec u vježbi na parteru bio 42., a Vito Nušak 87. Nastupile su i naše biciklističke uzdanice – u disciplini kronometar Luka Škara je bio 44., Petra Čuklin 62, a Lucija Zadro 71. (hoo/vk)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije