Finale “FIRST LEGO League” u subotu 29. svibnja na FER-u

Podijeli

27.05.2021

Hrvatski robotički savez organizirao je FIRST LEGO League, ekipno STEM natjecanje (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) za djecu između 9 i 16 godina. Ove godine se provodi u 100 država svijeta, a jedna od tih država je i Hrvatska. Na natjecanje je prijavljeno 30 ekipa iz cijele Hrvatske, od 3 do 10 članova, ukupno 170-ero djece

Završno natjecanje sezone održat će se u subotu 29. svibnja 2021. od 8.30 do 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Unska 3). 

Tema natjecanja ove godine je „RePlay” kojom se potiče djecu na sport, razgibavanje i ponovni izlazak na igrališta. Na susretu uživo mladi robotičari demonstrirat će svoje istraživačko-inovativne radove i to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi. Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms i LEGO Spike robota.

Pobjednici će sudjelovati na natjecanju Adria regije u Sloveniji i imaju mogućnost sudjelovanja na svjetskom natjecanju u Grčkoj (online).

Ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori su fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet te Građevinski fakultet) i Algebre te uspješni stručnjaci iz industrije. Povratni komentari koje će natjecatelji dobiti od suca i ocjenjivača usmjerit će ih u nastavku rada, a vrlo vjerojatno i u izboru budućega zanimanja.

S obzirom na protuepidemijske mjere, ograničen je broj posjetitelja. Svi gosti su obavezni nositi maske, poštivati razmak i pridržavati se drugih mjera.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije