HOA dodijelila financijsku pomoć osnovnim školama za nastavu TZK-a

Podijeli

Kozarac, Generalski stol, 8. rujna 2022. – U sklopu projekta „Olimpizam na djelu“, Hrvatska olimpijska akademija je u suradnji s Hrvatskim kineziološkim savezom posjetila škole i dodijelila financijsku pomoć u bonovima za provedbu nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Pomoć je u ime područne škole „Kozarac“, primio ravnatelj OŠ „Matija Gubec“ Čeminac Zdravko Pavlinić, u prisustvu školske pedagoginje Tamare Mazur, a Ivana Vrbetić Lipošćak, profesorica TZK-a u ime OŠ „Generalski Stol“. Bonove i poklon pakete uručili su ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i potpredsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Davorin Babić.
– Kada smo započeli ovaj humanitarni projekt, znali smo da će ova pomoć biti kap u moru potreba, ali želja nam je bila započeti s malim i odaslati poruku potrebitima da nisu zaboravljeni, te također skrenuti pozornost društva na probleme koje muče naše najmlađe članove kako bi zajednički djelovali i omogućili svakom djetetu bavljenje sportom – izjavio je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj prilikom dodjele pomoći.

Podsjetimo, HOA je osmislila novi program i natječaj „Olimpizam na djelu“ kojim Hrvatska olimpijska akademija u suradnji s Hrvatskim kineziološkim savezom financira nabavku opreme i rekvizita za provedbu nastavnog programa iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura te vannastavnih sportskih i tjelovježbenih aktivnosti za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj u 2022., a osobito za škole na područjima posebne državne srbi, područjima zahvaćenim prirodnim katastrofama i školama s otežanim uvjetima rada. (hoa/hoo)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije