HOO čestita boksaču Luki Plantiću najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri

Podijeli

Solin, 2. rujna 2022. – U službeno trećem profesionalnom meču hrvatski boksački olimpijac Luka Plantić pred svojim je navijačima u Solinu ostvario najveću pobjedu u karijeri. Nokautom u četvrtoj rundi, Plantić je u dvoboju supersrednje kategorije svladao iskusnog južnoafričkog boksača Ryna Liebenberga. Riječ je o nositelju WBC-ova Silver pojasa s više od 30 profesionalnih mečeva, od čega je 14 dobio nokautima.

Bivši juniorski europski prvak i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem EP-u razorno je napao snažnog Južnoafrikanca, a već u prvoj rundi načeo ga je žestokim kombinacijama i bacio u nokdaun, a potom još dvaput u drugoj rundi. U četvrtoj rundi, nakon serije snažnih udaraca, sijevnuo je aperkat hrvatskog boksača i Liebenberg je četvrti put izgubio tlo pod nogama te završio na podu. Budući da se više nije mogao podignuti, morao se pomiriti s (tek) trećim porazom  prekidom borbe u karijeri.

Luku Plantića ova pobjeda diže visoko na profesionalnim listama – ući će među pedeset najboljih, što mu vrlo brzo može otvoriti mogućnost borbe za jednu od svjetskih profesionalnih titula. Naravno, uz profi-karijeru, Luka Plantić ne skriva ni ambicije za novim olimpijskim nastupom – u Parizu 2024. godine. 

 

Rezultati cjelovečernjeg boksačkog spektakla u Solinu: Luka Plantić (Hrv) – Ryno Liebenberg (JAR) 2-0 (nokaut u 4. rundi), Damir Plantić (Hrv) – Serhii Ksendzov (Ukr) 2-0 (na bodove u šest rundi), Dmitro Ribalka (Ukr) – Malkhaz Sujashvili (Gru) 2-0 (nokaut u 1. rundi), Rostislav Bilostotskij (Ukr) – Jaba Memishishi (Gru) 2-0 (TKO u 3. rundi), Remigiusz Syska (Njem) – Siniša Gambelić (BiH) 2-0 (nokaut u 2. rundi), Ivan Đuka (Hrv) – Gerisa Aduashvili (Gru) 2-0 (pobjeda na bodove u četiri runde). 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita boksačkom olimpijcu Luki Plantiću na najvećoj pobjedi u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri!Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije