HOO čestita na sjajnoj organizaciji 6. izdanja biciklističkog Cro Racea

Podijeli

Zagreb, 3. listopada 2021. – Ukupnim trijumfom Britanca Stephena Williamsa iz momčadi Bahraina Victoriousa, završeno je šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race (28. rujna – 3. listopada 2021.). Finalnim epilogom na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske zaključena je utrka dulja od 1000 kilometara, a koja se, nakon starta u Osijeku, u šest etapa protegnula kroz čak 13 županija.

 

Na CRO Raceu, kojeg mnogi nazivaju i najljepšom razglednicom Hrvatske, nastupili su brojni eminentni biciklisti, predstavnici dvadesetak profesionalnih momčadi iz Europe, Azije, Amerike i Australije. Utrku je svakodnevno prenosila Hrvatska radiotelevizija, izravan prijenos bio je emitiran i na Eurosportu, dostupan u 130 država, a televizijski signal s utrke dopirao je na šest kontinenata. Vrlo povoljne meteorološke prilike pratile su događaj u svim njegovim etapama pa su hrvatske ljepote i kulturno-povijesna baština došle do punog izražaja u atraktivnim snimkama iz zraka. Sportsku stranu priče upotpunjuju i nastupi naših biciklističkih aduta, a u kvartetu koji je završio utrku bili su: Josip Rumac, Fran Miholjević, Filip Kvasina i Antonio Barać. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita organizatorima utrke – direktoru Vladimiru Miholjeviću i njegovim suradnicima, koji su uspjeli prirediti vrhunski sportski događaj, nakon što je zbog pandemije Covid-19 izostalo njegovo prošlogodišnje izdanje. Ljepšu razglednicu prema svijetu Hrvatska uistinu nije mogla poslati!

 

   Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije