HOO dočekao mlade sportaše i sportašice u povratku s dosad najtrofejnijeg EYOF-a

Podijeli

Zagreb, 31. srpnja 2022. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u Zagrebu doček glavnini od 76 hrvatskih sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina koji su sudjelovali na ljetnom XVI. Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Banskoj Bystrici (24. – 30. srpnja).

Od devet osvojenih odličja (5 zlatnih i 4 srebrne), šest je stiglo iz atletike, tri su iz plivanja, a zanimljivo je da su osam osvojile sportašice, a samo jednu sportaš. Prije zagrebačkog dočeka Varaždinci su imali priliku pozdraviti tri svoje velike sportske uzdanice, osvajačice zlatnih medalja – skakačicu u vis Janu Koščak i plivačicu Lucijanu Lukšić (200 m slobodno) te srebrnog atletičara Janka Kišaka (110 m prepone).
Ispred Doma sportova u Zagrebu o dojmovima s EYOF-a govorile su dvostruka plivačka medaljašica Jana Pavalić (zlato na 50 m i srebro na 100 m slobodno), kao i medaljama okićene atletičarke – zlatne Lara Jurčić (200 m ) i Mia Wild (100 m prepone) te srebrne – skakačica u dalj Anna Ćurković i sprintašica Vita Penezić (100 m).
Iz svega izgovorenog, može se izvući zaključak da su prezadovoljne postignućima, a dodatno još i ozračjem koje je vladalo u hrvatskoj reprezentaciji na EYOF-u.
Šefica Misije HOO-a na EYOF-u u Banskoj Bystrici Petra Nosso zahvalila je mladim sportašima i sportašicama na nastupu i iznimno uspjehu, ali i njihovim roditeljima na „odgoju divnih mladih ljudi koji su u svakom pogledu sjajno predstavljali svoju domovinu na ovom sportskom događaju“.
Na ljestvici medaljaškog učinka Hrvatska je završila na podjeli vrlo respektabilnog 11. mjesta sa Švedskom, a na EYOF-u su nastupili mladi sportaši i sportašica iz 48 nacionalnih olimpijskih odbora europskih država. (hoo/vk)

Medijski sadržaj s dolaska naših sportaš(ic)a s EYOF-a:

Fotografije: https://we.tl/t-7ZMpR9Dbdc
Tonske izjave – https://we.tl/t-AR6LFsLfTf
Video izjave – https://we.tl/t-4F3kVtTopp
Pokrivni kadrovi (sirovina) – https://we.tl/t-4UH5H0umC4

Kompletna sirovina (sve izjave i svi pokrivni skupa, nije “pročišćeno“) – https://mega.nz/folder/xZtD3Aqb#DVhW_A1KmI90oDOpSRQH-g

 Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije