HOO sufinancirao kombi vozilo Karlovačkoj športskoj zajednici

Podijeli

Karlovac, 7. srpnja 2022. – Karlovačka sportska zajednica (KŠZ) dobila je novo kombi vozilo marke Renault Trafic, a svečanost uručenja ključeva održana je ispred  Autokuće ZAK u Karlovcu, ovlaštenog koncesionara i prodajno-servisnom centra za Renault, Dacia i Nissan vozila.

Vrijednost vozila je oko 257.000 kuna. Grad Karlovac je preko svoje krovne sportske udruge izdvojio 130.000 kuna, Karlovačka županija putem svoje zajednice športova 50.000, a Hrvatski olimpijski odbor u ovom projektu sudjeluje sa 70.000 kuna.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) kroz Natječaj HOO-a Aktivne zajednice sufinancira lokalne sportske sredine, sredstvima za nabavku opreme i rekvizita a provodi se sa svrhom poticanja razvoja sporta u lokalnim zajednicama u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih materijalnih uvjeta za rad. Tako su sudjelovali i u nabavci kombi vozila za karlovačke sportaše.

Prema riječima Hrvoja Balena, pomoćnika glavnog tajnika HOO za lokalni sport, suradnja s lokalnom zajednicom je odlična i ovo nije prvu put da HOO u suradnji s Gradom i Županijom sufinancira kupnju kombi vozila za sportaše svih gradova u Karlovačkoj županiji.
– Sredstva su i namijenjena za razvoj lokalnog sporta, a osiguravanje prijevoza sportaša na borilišta, upravo je na tom tragu – kazao je direktor Ureda za programe  lokalnog sporta HOO-a.

Ključeve vozila Željku Šančiću, predsjedniku KŠZ, uručio je Anton Kostelac, suvlasnik tvrtke ZAK i šef višestruko nagrađivanog Renaultovog servisa za najbolji auto servis u državi. Zahvalio se na ponovno ukazanome povjerenju naglasivši kako je ovo već četvrti kombi marke Renault koji je nabavljen za karlovačke sportaše u njihovoj auto kući u zadnje 22 godine.
– Posebno mi je drago što suradnja ZAK-a i krovnih sportskih udruga gradova i Karlovačke županije traje tako dugo. Mi to znamo cijeniti i kao društveno odgovorna tvrtka nastojimo sudjelovati i kao potpora brojnim sportskim udrugama – naglasio je Anton Kostelac.

Kako je rekao Željko Šančić ovaj kombi će znatno umanjiti troškove prijevoza te će pridonijeti sigurnosti putnika, ali i uštedi na održavanju i servisiranju.
– Koristi od vozila imati svi sportaši grada Karlovca – istaknuo je te dodao kako mu je vrlo drago što se Karlovac javio na natječaj HOO-a i dobio sredstva.

– Ovom prigodom zahvaljujem se Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji kao i Hrvatskom Olimpijskom odboru koji su sredstvima sudjelovali u kupnji kombi vozila – rekao je Šančić.
S obzirom da dobivamo novo, moći ćemo rashodovati jedno vozilo starije od 12 godina – rekao je Šančić i dodao da način na koji je kupljena ova kombinacija pokazuje da kroz suradnju i zajedništvo možemo činiti dobra djela i privući sredstva i materijalna dobra u Karlovcu i županiji.

 Složio se s time i njegov kolega po funkciji Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) koja je podržala projekt.
– Ovo je deveto kombi vozilo u Karlovačkoj županiji sufinanciran po programu HOO, ZŠKŽ i gradova, a četvrto u Karlovcu. Sredstva HOO od 70.000 kuna i Karlovačke županije od 50.000 fiksiranih su od 2014. kada smo krenuli, a kombije smo nekad kupovali po 150-160 tisuća kuna. Danas koštaju 260 tisuća. Apeliram na HOO i Županiju da se ovaj naš dio malo poveća kako bi gradove mogli lakše sufinancirati – poručio je Feitl. (kaš/hoo/vk)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije