Hrvatski auto i moto sportski savezi obilježili 30. obljetnicu osnivanja. Čestitamo!

Podijeli

Zagreb, 5. listopada 2021. – U hotelu International u Zagrebu obilježena je 30. obljetnica Hrvatskog auto i moto sportskog saveza, utemeljenog samo 25 dana nakon osnivačke sjednice Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Podsjetimo da je 5. listopada 1991., tijekom ratnih uzbuna u Zagrebu, osnovana tada jedinstvena nacionalna asocijacija oktanskih sportova na dva i četiri kotača, u kojoj je bilo 16 klubova. Budući da je njihov broj rastao, na kraju 1996. bilo ih je 68, dogovoreno je razdvajanje na dva saveza – Hrvatski auto i karting savez i Hrvatski motociklistički savez, koji uspješno djeluju danas.

– Drago nam je da je oktanski sport u tih proteklih 30 godina doista pokazao da nije baš samo mali sport – rekao je Zrinko Gregurek, nekadašnji dugogodišnji prvi operativac nacionalnog automobilističkog saveza.

– Bili smo tada, da tako kažem, brojni i po sportašima i po svima i jednostavno smo se morali odvojiti, dva kotača i četiri kotača – izjavio je glavni tajnik Hrvatskog motociklističkog saveza Ivan Lafter.

Današnji predsjednici saveza zajednički su dodijelili priznanja predstavnicima svih klubova koji su bili na osnivačkoj skupštini 1991. godine.

– Vjerujem da jedan i drugi savez imaju svoju perspektivu u moto sportu i auto sportu, a globalno u sportu Republike Hrvatske, rekao je Stjepan Peršin – predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza.

– To je bio jedan od prvih saveza sportskih u Republici Hrvatskoj, a čuli smo da je osnovan 25 dana nakon Hrvatskog olimpijskog odbora tako da je to jedna vrijedna obljetnica u našoj 115-godišnjoj povijesti – izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

– Oba saveza rade na zavidnom sportskom planu, uključujući i djecu i mlade i žene – rekao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Priznanja su dobili i predstavnici medija koji su od osnutka tada jedinstvenog Saveza pa do 2021. pratili oktanske sportove. (hrt/hoo)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije