Inovacije kao ključni čimbenik razvoja hrvatskoga gospodarstva

Podijeli

21.06.2022

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, u prilogu novoga broja tjednika Nacional govori o važnosti inovacija i kreativnosti te ističe kako je riječ o ključnim čimbenicima razvoja hrvatskoga gospodarstva.

“Obrazovanje, znanost, inovacije i transfer znanja i tehnologije jedini Hrvatskoj mogu donijeti dugoročni ekonomski napredak i društvenu stabilnost”, ističe prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga u tekstu, te nastavlja kako “Hrvatska mora postati otvoreno, mobilno i inovativno društvo u kojem su cjeloživotno učenje, znanost i inovacije javni interes.”

U tekstu se posebno ističe nužnost rasta ulaganja u istraživanje i razvoj, potreba za jačim povezivanjem istraživačke zajednice, inovativnoga gospodarstva i društvene djelatnosti koja će pridonijeti rastu međusobne suradnje između javnih sveučilišta i gospodarstva na različitim projektima, kao i nužnost daljnjega rada na digitalizaciji i energetskoj transformaciji gospodarstva i društva u cjelini.

Cjeloviti tekst prorektora Šimprage možete pročitati u novom broju tjednika Nacional te na mrežnim stranicama https://www.nacional.hr/. 

 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije