Mladomisnici 2021.: LUKA TUFEKOVIĆ

Podijeli

Višeslav Foretić, Hrvoje Maltarić, Vatroslav Siketić, Matija Slišković i Luka Tufeković bit će u subotu zaređeni za svećenike

 

Uoči svećeničkog ređenja predstavljamo petoricu đakona Zagrebačke nadbiskupije koji će, po rukama zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, primiti sakrament svećeničkoga reda u subotu, 5. lipnja 2021., u Nacionalnome svetištu Majke Božje Bistričke.

Višeslav Foretić, Hrvoje Maltarić, Vatroslav Siketić, Matija Slišković i Luka Tufeković bit će u subotu zaređeni za svećenike, a više o njima saznajte na našim stranicama i društvenim mrežama.

Luka Tufeković

Luka Tufeković rođen je 25. lipnja 1996. godine. Dolazi iz Župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.

Mladomisničko geslo:
“Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove?” (Rim 8, 35)

Datum mlade mise:
6. lipnja 2021.

Kako ste se odlučili za svećenički poziv?

S vremenom razmišljajući kako da budem Kristov i to Kristov u potpunosti svakog trenutka svog postojanja stekao sam sigurnost kako je svećeništvo za mene najbolji način da to ostvarim.

Kako biste opisali svoju dosadašnju formaciju?

Kao lijepu, korisnu, obogaćujuću i radosnu.

Proteklu godinu proveli ste na đakonskom praktikumu. Kako biste opisali to iskustvo? Što ste naučili?

Kao lijepo i obogaćujuće. Prvi dio đakonskog praktikuma proveo sam u Župi sv. Marka Križevčanina, a drugi dio u Župi sv. Petra apostola u Zagrebu.

Kako zamišljate svoj svećenički život? Čemu se radujete, a od čega strepite?

Radujem se što ću biti tu za drugoga. Strepim da neću ljubiti dovoljno.

Vaša poruka za mlade koji se dvoume oko odluke za svećeništvo/posvećeni život?

Samo hrabro i nasmijano.

Vlč. Luka Tufeković slavit će svoju mladu misu 6. lipnja u 11 sati u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu. Mladoj misi prethodit će trodnevna duhovna priprava:

  • u četvrtak, 3. lipnja, na svetkovinu Tijelova misno slavlje u 18 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački;
  • u petak, 4. lipnja, svetu misu u 18 sati predvodi i propovijeda preč. Damir Bačun, župnik Župe sv. Marka Križevčanina u Zagrebu;
  • u subotu, 5. lipnja, svetu misu u 18.30 sati predvodi i propovijeda vlč. Norbert Ivan Koprivec, župnik Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

izvor: foto/video https://www.zg-nadbiskupija.hr…

mojzagreb.info

 

Izvor: mojzagreb.info

Autor: Marko Lubina

Najnovije