Na zagrebačkom Krematoriju položena urna legendarne Milke Babović

Podijeli

Zagreb, 8. rujna 2022. – Nakon što su Hrvatski olimpijski odbor, Poglavarstvo grada Zagreba, Hrvatski klizački savez, Hrvatski zbor sportskih novinara i obitelj Babović upriličili događaj na zagrebačkom Krematoriju, na kojem je u grobno mjesto kolumbarijske niše položena urna Milke Babović, doajenka hrvatskog sportskog novinarstva napokon će počivati u miru mirogojskog počivališta.

 

U nazočnosti članova obitelji – brata Milete i nećaka Damira s obiteljima, glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba, glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača te prijatelja i poklonika njezina lika i djela, kao i predstavnika medija, od legendarne Milke su se zahvalom za sve što je dala hrvatskom sportu, sportskom novinarstvu i cjelokupnoj društvenoj zajednici, oprostili dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec. Uz obilje crvenih ruža, ispod ploče s Milkinim imenom položen je i vijenac Poglavarstva grada Zagreba.

Milka Babović preminula je 26. prosinca 2020. godine u 93. godini života, a spletom raznih okolnosti, njezini posmrtni ostaci tek su 8. rujna 2022. položeni u posljednje počivalište. (hoo/vk)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije