Novi studijski program iz područja logistike i mobilnosti na Fakultetu prometnih znanosti

Podijeli

06.09.2021

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu osnovao je novi studijski program pod nazivom Logistika i upravljanje mobilnošću. Sveučilišni studijski program u području tehnologije prometa i transporta diplomske razine izvodit će se mješovito (klasično + online) na engleskom jeziku i predstavlja prvi studijski program na stranom jeziku Fakulteta prometnih znanosti.

Tijekom četiri semestra izvođenja nastave predviđeni su obvezni kolegiji i veći broj izbornih kolegija te projektni zadatak i diplomski rad. Definirani predmeti studentima će pružiti znanja i vještine iz područja logistike i upravljanja mobilnošću u skladu s potrebama tržišta rada. Studijski program će se izvoditi u suradnji sa stručnjacima s Fakulteta organizacije i informatike i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, što će omogućiti interdisciplinaran pristup poučavanju.

Studijski program je razvijen u okviru projekta „LoMI – internacionalizacijom preskačemo granice“ koji je sufinanciran iz Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine Europskoga socijalnog fonda ukupne vrijednosti 1.784.400,53 kuna.

Novim i atraktivnim studijskim programom na engleskom jeziku planira se privući međunarodne studente, čime će se povećati mobilnost i prijenos znanja, ali i prepoznatljivost Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

 

 

 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije