Obilježavanje Svjetskoga dana zaštite okoliša u Varaždinu

Podijeli

08.06.2021

Geotehnički, Tekstilno-tehnološki i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, koji svoja sjedišta ili studijske programe imaju u Varaždinu, ove godine zajednički obilježavaju Svjetski dan zaštite okoliša. Ovaj Dan se u svijetu obilježava 5. lipnja još od 1974. godine.

Događaj u Varaždinu održat će se u ponedjeljak 14. lipnja 2021. od 10 do 18 sati na Šetalištu Ivana Pavla II u Varaždinu. Ovim će povodom studenti i njihovi nastavnici sa sva tri fakulteta predstaviti svoja istraživanja, odnosno ulogu pojedinca u zaštiti okoliša.

Događaj je namijenjen svim uzrastima, naročito za djecu i mlade kako bi se kroz edukativne sadržaje, interaktivne kvizove i eksperimente upoznali sa zaštitom okoliša. Osim toga, ovo je ujedno i prilika maturantima da pobliže upoznaju navedene fakultete i odluče nastaviti obrazovanje u Varaždinu.

Kroz eksperimente, makete i promotivne materijale predstavit će se tehnologije pročišćavanja zraka i voda, zaštite tla, ponovne uporabe različitih vrsta otpada te primjena informacijskih tehnologija u zaštiti okoliša. Održat će se i interaktivne eko-pitalice u kojima je moguće osvojiti i nagrade, a moći ćete se odmoriti na dekicama posebno izrađenima za ovu priliku.

Facebook događaj 

Ako planirate grupni posjet, molimo da se zbog epidemioloških razloga najavite na e-mail: promo@remove-this.gfv.unizg.hr, kako bi osigurali poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije