Održana edukacija o aktivaciji elektroničke osobne iskaznice i mobilne aplikacije Certilia

Podijeli

15.09.2022

U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, zaposlenici Agencije za komercijalnu djelatnost proveli su 6. rujna 2022. edukaciju aktivacije elektroničke osobne iskaznice i mobilne aplikacije Certilia za predstavnike sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Pozdravni i poticajni govor o razvoju digitalnoga tržišta rada, važnosti suradnje između sveučilišnih sastavnica i važnosti potpore karijernim centrima održao je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Zatim je dvama videima, od kojih je jedan namijenjen studentima, a drugi poslodavcima, predstavljena digitalna aplikacija Spajalica, koja pomaže u spajanju studenata i poslodavaca, ali služi i karijernim savjetnicima i ostalim zaposlenicima pri zapošljavanju studenata.

Kako u organizaciji edukacije i na samom projektu sudjeluju Ured za razvoj karijera i sveučilišna tvrtka Stablo znanja d. o. o. , Marko Ljutić, voditelj Ureda za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu, i Marko Komerički, osnivač Stabla znanja d. o. o., govorili su o važnosti razvoja digitalne infrastrukture za osnaživanje mreže studenata, sastavnica i sustava te kako otvorenošću za razvoj digitalnoga tržišta rada pomažemo sustav.

Edukacija je započela objašnjavanjem tehničkih koraka, npr. kako aktivirati elektroničku osobnu iskaznicu i prijaviti se (ulogirati) u aplikaciju Certilia. Edukatorima iz AKD-a predstavnici sa sastavnica postavljali su brojna pitanja o mogućoj problematici pri aktivaciji te u vezi s potpisima i ugovorima. Također, tijekom razgovora iznesena su inteligentna promišljanja i moguća rješenja za brzi napredak digitalizacije i funkcionalnost uvođenja noviteta: digitalizacija postupka zapošljavanja i digitalizacija studentskih karijera.

Ovom edukacijom predstavljen je dodatni tehnički resurs koji bi mogao doprinijeti razvoju digitalne infrastrukture i time osnažiti položaj studenata i sastavnica u modernom sveučilišnom svijetu.

Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu već je upoznao karijerne savjetnike sastavnica o razvoju aplikacije na dvama radnim susretima. Na ovom radnom susretu u obliku edukativne radionice sudjelovali su predstavnici sa sljedećih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Agronomski fakultet, Akademija dramske umjetnosti, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Fakultet hrvatskih studija, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Filozofski fakultet, Geodetski fakultet, Geotehnički fakultet, Građevinski fakultet, Grafički fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Kineziološki fakultet, Metalurški fakultet, Muzička akademija, Pravni fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Stomatološki fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet, Učiteljski fakultet i Veterinarski fakultet.

Mišljenja i ideje predstavnika sastavnica na edukaciji aktivacije studentske elektroničke osobne iskaznice kako bi studenti mogli potpisivati studentske ugovore na daljinu, prihvaćeni su i implementirani u daljnji razvoj Spajalice.

 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije