Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaju poreza ili carine

Podijeli

Pričinio materijalnu štetu od gotovo 1,4 milijuna kuna

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijski uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i „Utaja poreza ili carine“.
 
Naime, sumnja se da je  od kraja listopada 2016. godine do kraja siječnja 2017. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Vukovine, s bankovnog računa podigao novčani iznos od oko 1 milijun  kuna dok podignuti novac nije koristio u poslovne svrhe te je na taj način oštetio trgovačko društvo.
 
Gotovo u identičnom vremenskom periodu osumnjičeni je kao odgovorna osoba istog trgovačkog društva izdao ukupno 25 izlaznih računa s iskazanim i obračunatim porezom na dodanu vrijednost u iznosu od oko 365.370 kuna, iako je kao mali porezni obveznik bio oslobođen plaćanja poreza na dodanu vrijednost te nije imao pravo iskazivati porez pa je samim time oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 1,4 milijuna kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv okrivljenog podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije