Otvorene prijave za “EIT Manufacturing Innovation Challenge”

Podijeli

21.10.2021

EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku otvorio je prijave za natjecanje EIT Manufacturing Innovation Challenge (EITMIC). Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, start-up tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

U okviru natjecanja, inovativni timovi bit će usmjereni na rješavanje izazova u četirima vodećim proizvodnim tvrtkama u Hrvatskoj. Dijeljenjem znanja i umreživanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecat će se u izradi najboljega rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova u tvrtkama koje sudjeluju u natjecanju – Podravka d. d., VERTIV Croatia d. o. o., JGL d. d. i Ferro-Preis Foundry.

Riječ je o sljedećim izazovima: optimizacija proizvodnoga plana kvantitativnim metodama za poslovno odlučivanje i stvaranje modela optimizaciju proizvodnje (Ferro-Preis Foundry), identifikacija onečišćenja u otopini kapi za oči iz potencijalnoga LDPE pakiranja (JGL), kako preciznije predvidjeti potražnju kupaca za točnije planiranje opskrbe (Podravka) te kako unaprijediti prijevoz teških proizvoda u proizvodnji unutar definiranoga takta (Vertiv).

Detaljnije informacije o zadanim izazovima dostupne su na sljedećoj POVEZNICI.

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2021., a natjecanje će se održavati od 10. studenoga do 9. prosinca 2021. u hibridnom (online / uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi će raditi na izradi najboljega rješenja te ga interno prezentirati tvrtkama koje su izazov definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake skupine prezentirat će svoje rješenje u završnom krugu natjecanja.

Uz iskustvo rada na zadanim rješenjima, najbolji timovi dobit će i novčane nagrade koje su osigurale tvrtke koje sudjeluju u natjecanju.

Više informacija o natjecanju te obrazac za prijavu dostupni su na službenoj mrežnoj stranici EIT Manufacturing HUB Hrvatska.

Vizija je Europske unije da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe kojima je cilj okupljanje svih dionika koji rade u proizvodnji te pružanje potpore edukacijom, međusobnim povezivanjem i inovacijskim projektima.

Sveučilište u Zagrebu postalo je EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku 2020. godine, a od 2021. Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenima profilima Huba:

FACEBOOK
LinkedIn

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije