Povijesni domet – dvije naše posade u istoj disciplini na postolju SK-a: braći Sinković zlato, braći Lončarić bronca

Podijeli

Sabaudia, 6. lipnja 2021. – Povijesni domet ostvarile su dvije hrvatske bratske veslačke posade. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlato u finalu dvojaca bez kormilara na trećoj regati Svjetskog kupa u Sabaudiji (Italija), ostvarivši na taj način i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu za ovu sezonu. U  istoj su utrci broncu osvojili braća Patrik i Antun Lončarić, što im je drugo postolje u utrkama ovogodišnjeg SK-a, nakon nedavnog zagrebačkog izdanja (bronca u četvercu bez kormilara, skupa s Pitonom i Ukropinom).

Braća Sinković su uvjerljvo slavili s vremenom 6:16.79, drugo mjesto su s nešto više od šest sekundi zaostatka zauzeli Britanci Calvin Tarczy i Douwe de Graaf. Patrik i Antun Lončarić stigli su treći s vremenom 6:25.89.

 

Ovo je odličan rezultat za obje hrvatske posade, a posebno za Sinkoviće kojima je Svjetski kup u Sabaudiji bio generalna proba za Olimpijske igre u Tokiju.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita braći Sinković na osvojenom zlatu i ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu te braći Lončarić na brončanom odličju kojim su iznova potvrdili svoj ogromni veslački potencijal.Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije