Predsjednik Milanović na Učiteljskom fakultetu povodom proslave Dana Fakulteta i Svjetskog dana učitelja

Podijeli

05.10.2021

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u utorak 5. listopada 2021. na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana Učiteljskog fakulteta i Svjetskoga dana učitelja.

Prigodom obilježavanja ovoga značajnoga dana za sve sadašnje i buduće učitelje, nastavnike, profesore, studente i one koji su cijeli život posvetili učenju drugih, govorili su dekan Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Siniša Opić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i izaslanik predsjednika Vlade RH Ivica Šušak i predsjednica Saborskoga odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i izaslanica predsjednika Sabora RH izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Učiteljski fakultet, sa 199 zaposlenika od kojih su 142 nastavnici, na 12 katedri obrazuje tri tisuće studenata, nema proizvod koji se vrednuje na tržištu, ali stvara ljude koji će nositi naciju, kazao je dekan Opić.

„Danas imate svoj fakultet, čuvajte ga“, poručio je predsjednik Milanović profesorima Učiteljskog fakulteta pozvavši ih da teže visokom prosjeku izvrsnosti. „Mi moramo, kao nacija, težiti visokom prosjeku izvrsnosti. Visok prosjek je ono što čini uspješnu naciju“, istaknuo je predsjednik.

Dodao je kako se odgoj, ali i društvo, mijenjao kroz generacije. „Hrvatsko školstvo je odigralo ogromnu ulogu. Vaš i naš zadatak je da postignemo visok prosjek, da radimo s talentiranima. Oni koji žele više će se uvijek snaći i ići naprijed, ostalima treba stabilnost, sigurnost, vjera i nada. Učitelji moraju usmjeravati i mijenjati“, zaključio je predsjednik Milanović.

 

Izvor informacija: Ured predsjednika Republike Hrvatske
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije