Prva Digitalna učionica budućnosti na Učiteljskom fakultetu

Podijeli

24.05.2021

Svečano otvaranje prve Digitalne učionice budućnosti održat će se na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u utorak 25. svibnja 2021. u 11 sati. 

Digitalna učionica budućnosti ima za cilj potaknuti i osnažiti edukaciju studenata i profesora u dijelu koji se odnosi na online nastavu, digitalne tehnologije i korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja kako bi budući učitelji i profesori globalne krize, poput pandemije koronavirusa, dočekali još spremniji.

Uz prilagodbe i promjene, online nastava i digitalne tehnologije traže dodatna znanja i vještine, no nude i brojne nove mogućnosti. Ovaj cjeloviti projekt vrijedan je 140.000 kuna, a studentima i profesorima Učiteljskoga fakulteta donirali su ga partneri projekta – vodeći hrvatski nakladnik obrazovnih sadržaja Profil Klett i najveća svjetska tehnološka kompanija Google.

Na svečano otvorenje Digitalne učionice budućnosti pozvani su ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Obilasku učionice i kratkoj prezentaciji, između ostalih, nazočit će dr. sc. Dalibor Greganić, direktor Profil Kletta, Beata Galas, voditeljica Education Central & Eastern Europe Google te zamjenica predsjednice Studenskoga zbora Učiteljskoga fakulteta Marijana Bukvić.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije