Sandra Perković među deset kandidatkinja za europsku atletičarku godine, dajte joj glas na Instagramu!

Podijeli

Zagreb, 17. rujna 2022. – Europska atletska asocijacija objavila je da je najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković uvrštena među deset kandidatkinja za najbolju atletičarku Europe 2022. godine. Hrvatska atletska diva ove sezone je po šesti put zaredom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju disku, što nikome dosad nije uspjelo, a okitila se i srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Osim Sandre Perković, nominirane su: Ivana Vuleta (Srbija), Femke Ball (Nizozemska), Keely Hodgkinson i Laura Muir (obje iz Ujedinjenog Kraljevstva), Mujinga Kambundji (Švicarska), Jaroslava Mahučik  (Ukrajina), Malaika Mihambo (Njemačka), Antigoni Ntrismpioti (Grčka) i Nafissaotu Thiam (Belgija). 

Podsjetimo, Sandra Perković nikad nije dobila nagradu za europsku atletičarku godine, a od Hrvatica to je jedino uspjelo Blanki Vlašić, i to u dva navrata  – 2007. i  2010. godine.

 

Glasovanje za europsku atletičarku godine traje do 30. rujna, a Sandri Perković se može dati glas na Instagram stranici Europske atletske asocijacije: https://www.instagram.com/p/CiklLm8j338/?hl=hr

 Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije