Sandri Perković 2. mjesto na finalu Dijamantne lige u Zürichu

Podijeli

Zürich, 8. rujna 2022. – Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na finalu Dijamantne lige u Zürichu. Aktualna europska prvakinja i svjetska doprvakinja Perković u Zürichu je ostvarila rezultat od 67.31 metara, 46 centimetara manje od glavne suparnice, olimpijske pobjednice iz Tokija, Amerikanke Valarie Allman.

 

Perković je svoj najbolji hitac ostvarila u petoj seriji, dok je Allman bila u vodstvu od samoga početka. Već u prvoj seriji Amerikanka je bacila disk do 66.23 m, u trećoj do 67.77 m, a u petoj i do 67.73 m. Treće mjesto zauzela je Portugalka Liliana Ca sa 63.34 metra. Priliku za uzvrat Allman Perković će imati za tri dana na mitingu u Zagrebu na stadionu Mladosti uz Savu.

Podsjetimo, dan prije je najbolji hrvatski bacač kugle i aktualni europski prvak Filip Mihaljević zauzeo peto mjesto na finalu Dijamantne lige, s najboljim hicem od 21.43 metra iz treće serije.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Sandri Perković osvajanje drugog mjesta na finalnom izdanju ovosezonske Dijamantne lige!Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije