Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima FSB-a i FPZ- a s Gradom Lipikom

Podijeli

23.04.2021

Fakultet strojarstva i brodogradnje i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu potpisali su 22. travnja 2021. “Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima” s Gradom Lipikom

Motiv za potpisivanje ovog sporazuma je nedavno pokretanje programa osposobljavanja za programera umjetne inteligencije u Centru umjetne inteligencije Lipik. Centar umjetne inteligencije Lipik (AI Center Lipik) osnovan je 2020. godine. Unutar centra djeluju Edukacijski centar umjetne inteligencije koji provodi edukacije i osposobljavanja te Poduzetnički inkubator umjetne inteligencije koji pruža smještaj i podršku tvrtkama koje se bave programiranjem i umjetnom inteligencijom.

Putem suradnje Centra umjetne inteligencije Lipik i Grada Lipika s Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu pokrenut će se daljnje jačanje centra i njegovo intenzivnije povezivanje s akademskom zajednicom i  industrijskim sektorom.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Dubravko Majetić i prodekan za znanost i vanjsku suradnju Fakulteta prometnih znanosti doc. dr. sc. Marko Šoštarić. Svečanosti potpisivanja prisustvovali su rektor Sveučilišta Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, direktor Centra umjetne inteligencije Lipik Dejan Iličić te počasni konzul Republike Moldove Emil Solenički.

lipik 2021_sporazum

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije