SPS Info Day – konferencija “Znanost za mir i sigurnost”

Podijeli

06.04.2022

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Odjel za nove sigurnosne izazove NATO-a i Sveučilište u Zagrebu zajednički organiziraju međunarodnu konferenciju u okviru NATO-ova programa Znanost za mir i sigurnost.

Konferencija će se održavati u petak 8. travnja 2022. od 9 do 13 sati uživo u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te putem online streaminga.

Cilj je konferencije predstaviti NATO-ov program Znanost za mir i sigurnost (Science for Peace and Security ‒ SPS).

Program SPS okuplja stručnjake i znanstvenike iz država članica NATO-a i partnerskih zemalja kako bi se pronašla inovativna rješenja za postojeće sigurnosne izazove, temeljena na znanstvenim istraživanjima. Na konferenciji će također biti predstavljen i novi javni poziv za prijavu projekata na financiranje u sklopu SPS programa NATO-a.

Uz predstavnike akademske zajednice, na konferenciji će sudjelovati visoki predstavnici NATO-a i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a program će se prenositi uživo za znanstvenike s drugih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj te za sve zainteresirane.

PROGRAM KONFERENCIJE

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije