Svečano promovirano 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Podijeli

14.11.2021

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju 14. studenoga 2021., u 10 i 13 sati, održane su dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirao je novih 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U skladu s protokolom dviju promocija, prorektori i dekani predvođeni rektorom stigli su u povorci iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu u Hrvatsko narodno kazalište, zbog čega je kratkotrajno obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti je uslijedio govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa. Nakon što su kandidati odjeveni u svečane toge izgovorili tekst prisege, rektor ih je proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, te su prebacili kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur.

Svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održane su u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom te preporukama i mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), a ulaz u HNK bio je moguć samo uz predočenje COVID-potvrde.

Govor rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije