Sveučilište u Zagrebu organizira tribinu “Inovacije i transfer kreativnosti u kulturi, umjetnosti i umjetničkom obrazovanju”

Podijeli

06.06.2022

U četvrtak 9. lipnja 2022. u 13 sati u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu održat će se tribina pod nazivom “Inovacije i transfer kreativnosti u kulturi, umjetnosti i umjetničkom obrazovanju”.

Cilj je tribine predstaviti potencijal sastavnica umjetničkoga i kulturnoga područja Sveučilišta u Zagrebu, odnosno umjetničkih akademija. Tribina se organizira kako bi se snažnije potaknula djelatnost studenata u području kulture i umjetnosti te druga kreativna, inovativna i umjetnička studentska djelovanja, kao i dodatno ojačala suradnja s realnim sektorom.

Tribina će započeti uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, akademkinje Vide Demarin (HAZU) i ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.

Na tribini će uslijediti izlaganje dekana Muzičke akademije prof. art. Igora Lešnika, koji će govoriti o misiji i viziji zajedničkih projekata umjetničkoga područja, nakon čega će dekan Akademije dramske umjetnosti izv. prof. art. Davor Švaić održati prezentaciju o videoigrama i kreativnoj industriji. Dekan Akademije likovnih umjetnosti prof. art. Tomislav Buntak u svojem će izlaganju govoriti o doktorskim studijima i umjetničkom istraživanju, a državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl nazočnima će predstaviti mjere za razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Republici Hrvatskoj. Program tribine završit će raspravom svih sudionika. Voditeljica tribine bit će izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Skup Inovacije u kulturi i umjetnosti jedno je od događanja koje se organizira sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske. U okviru tribine održan je niz javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica radi poticanja i popularizacije ideje o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućega inovativnoga gospodarstva koji će Hrvatskoj omogućiti brži gospodarski razvoj.

Tribinu zajednički organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti te Muzička akademija, u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom inovatora.

POZIV I PROGRAM

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije