Treći Međunarodni fair play dan (7. rujna) – pridružite se #fairplay pokretu!

Podijeli

Zagreb, 6. rujna 2022. – Od 5. do 30. rujna 2022. godine u osnovnim i srednjim školama diljem Republike Hrvatske promicat će se fair play ponašanje i aktivnosti i projekti poput Fair play kartona i Tjedan fair playa u mojoj školi, počevši s Međunarodnim fair play danom koji se obilježava diljem svijeta 7. rujna 2022. godine.

Hrvatski školski sportski savez, u suradnji s Hrvatskim fair play odborom (HFPO) i Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO), te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvao je osnovne i srednje škole na suradnju u promociji sportske kulture i fair play vrijednosti u školi i u sportu.

Pozivamo još jednom sve zainteresirane škole da nam se i ove školske godine pridruže u obilježavanju 3. Međunarodnog fair play dana (5. – 30. rujna 2022.), u promociji i primjeni Fair play kartona na sportskim školskim natjecanjima i/ili u provedbi Tjedna fair playa (5 školskih sati o promociji fair play vrijednosti).

U suradnji s vama, Hrvatski fair play odbor, kao članica Europskog fair play pokreta (EFPM), pridružuje se mnogim ferplejovcima iz drugih europskih država (Belgija, Slovenija, Slovačka, Austrija, Portugal, Italija i dr.) koji će 7. rujna i ove godine, obilježiti #fairplay dan.

Vaše radove, slike i videomaterijale koji prikazuju način na koji ste obilježili 3. Međunarodni fair play dan možete podijeliti s nama na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Videoprikazi i materijali primljeni u protekle dvije godine možete vidjeti ovdje:
https://www.skolski-sport.hr/fair-play-karton/provedba-medunarodnog-fair-play-dana

Hrvatski Fair play Odbor i Hrvatski školski sportski savez od nadležnog su ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje 2020. godine primili pozitivno mišljenje o provedbi navedenih aktivnosti koje možete pogledati ovdje. Vaše sudjelovanje dodatno potiče škole, udruge i organizacije da edukaciju o fair playu i sportskoj kulturi uključe u svoj svakodnevni rad i među mladim sportašima razviju svijest o važnosti #fairplay pokreta. (hšss/hoo)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije