U Dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku svečano otvorena atletska staza

Podijeli

Zadar, 2. rujna 2022. – Nakon obavljenih završnih radova, otvorena je moderna tartanska staza u prstenu Dvorane Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Proteže se na 240 metara, ima tri pruge na dva metra i 75 centimetara širine.

Na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja nove atletske staze (u petak, 2. rujna 2022.) članice AK Fortius priredile su promotivnu utrku na novoj podlozi.
– Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli da ostvarimo i ovaj projekt koji će, prije svega, biti na dobrobit atletike ali i drugih sportaša iz 150 klubova i udruga koji ostvaruju svoje planove i programe u ŠC-u Višnjik. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Športskoj zajednici Grada Zadra i Zajednici športova Zadarske županije, naravno i Gradu Zadru – kazao je direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović.

Cijeli projekt i zahvat stajali su 190 tisuća kuna, a otvaranje staze pozdravio je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je, između ostaloga, kazao:
– Hvala svima koji su dali doprinos i ovom projektu., Ova će staza omogućiti atletičarima bolje uvjete rada, kao i drugim sportašima. Grad Zadar Intenzivno radi na kontinuiranom uzdizanju Višnjika, a ovom ću prilikom najaviti i da ćemo uskoro početi raditi i na projektu otvorenoga olimpijskoga bazena.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) značajan je partner i podupiratelj obnove i podizanja nove sportske infrastrukture u Zadru i na Višnjiku. To je istaknuo Neven Šavora, direktor ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe u HOO-u, te dodao:
– U godinu dana HOO je potpomogao dva zahvata za boljitak atletike u Zadru. Hrvatski atletski savez jedan je od najboljih nacionalnih saveza, a naši atletičari istinski su ponos. HOO će i dalje, u skladu s proklamiranom politikom, podržavati i infrastrukturne zahvate, a naša suradnja s Gradom Zadrom, Športskom zajednicom Grada Zadra, ŠC-om Višnjik i drugima, izvrsna je.

U ime Športske zajednice Grada Zadra na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori Hrvatskoga olimpijskoga odbora projektima na Višnjiku i u Zadru zahvalila je njezina predsjednica Snježana Jurinić, dok je hrvatski atletski izbornik Mladen Katalinić pohvalio i Grad Zadar i ŠC Višnjik na angažmanu i doprinosu obnovi i izgradnji atletske infrastrukture, izrazivši nadu da će biti ostvaren i projekt podizanja novoga atletskog stadiona. Svima koji su pridonijeli da se u Dvorani Krešimira Ćosića napravi atletska staza,  u ime Atletskog saveza Zadarske županije zahvalio je njegov predsjednik Slobodan Mijolović.

Svečanosti su nazočili i istaknuti atletičari i atletski djelatnici iz Zadra i Zadarske županije te već spomenute djevojke iz AK Fortius koje su na simboličan način i otvorile novu stazu. (hoo/visnjik.hr)Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije