U nedjelju 14. studenoga u HNK-u dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti

Podijeli

11.11.2021

U nedjelju 14. studenoga 2021. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će novih 186 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promovirano 95 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 91.

Svečanosti će se održati u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom te preporukama i mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Kriznoga stožera Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), a ulaz u HNK bit će moguć samo uz predočenje COVID-potvrde.

U skladu s protokolom dviju promocija, svečana povorka prorektora i dekana predvođena rektorom kretat će se u vremenu od 9.20 do 9.30 sati i od 12.20 do 12.30 sati od zgrade Sveučilišta u Zagrebu prema zgradi Hrvatskoga narodnoga kazališta. Tijekom kretanja povorke kratkotrajno će biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa. Nakon što kandidati odjeveni u svečane toge izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, prebacit će kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur.

PROMOCIJA DOKTORA ZNANOSTI I UMJETNOSTI U 10 SATI – POPIS

PROMOCIJA DOKTORA ZNANOSTI I UMJETNOSTI U 13 SATI – POPIS

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije