UNIC seminar: Mentalno zdravlje studenata tijekom Covid-19 pandemije

Podijeli

UNIC online seminar na temu mentalnoga zdravlja studenata tijekom Covid-19 pandemije održat će se u četvrtak 9. prosinca 2021. od 13 do 15 sati. Znanstvenici i studenti okupit će se kako bi razgovarali o tome na koje je sve načine pandemija utjecala na mentalno zdravlje studenata. Sudjelovat će studenti s nekoliko sveučilišta iz različitih zemalja.

Registracija za sudjelovanje moguća je putem poveznice.

Pandemija bolesti COVID-19 ima ogroman utjecaj na živote mladih, uključujući studente. Mnogo je istraživanja i dokaza koji upućuju na zaključak da je kvaliteta života i mentalno zdravlje mnogih studenata ozbiljno narušeno. Uobičajeno, mladi tijekom studiranja vode vrlo aktivan i uzbudljiv život stoga su u ovakvoj situaciji, punoj zabrana i socijalne izoliranosti, zakinuti. Također, neki su izgubili studentske poslove ili bili prisiljeni napustiti smještaj zbog loše financijske situacije.

Svi ti razlozi stvaraju osjećaj nesigurnosti i zabrinutosti zbog budućnosti te utječu na opću kvalitetu života i mentalnoga zdravlja studenata. Više od godinu i pol od početka pandemije kod studenata su se razvili različiti načini pomoću kojih se nekako nose sa situacijom. Trenutna istraživanja pokazuju da se problemu treba pristupiti iz različitih perspektiva i znanstvenih disciplina. Na ovom seminaru te će perspektive biti objašnjene, a razgovarat će se o nošenju sa situacijom pojedinca, ali i društva u cjelini.

Sudionici:

Silvia Schneider, Kathrin Schopf, Department of Clinical Child and Adolescent Psychology of the Faculty of Psychology, i Julia Brailovskaia, Department of Clinical Psychology and Psychotherapy, Ruhr University Bochum, Germany

İlker Kayı, Public Health Department, School of Medicine, Koc University, Turkey

Ceren Acartürk, Department of Psychology, Koc University, Turkey

Estíbaliz Royuela Colomer, Faculty of Psychology and Education, University of Deusto, Spain

Linda Rajhvajn Bulat, Study Centre for Social Work, Faculty of Law, University of Zagreb, Croatia

Studenti (imena će biti naknadno potvrđena)

Organizator: Ruhr University Bochum (RUB)

Više možete saznati OVDJE.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije