Veliki uspjeh studenata Sveučilišta u Zagrebu

Podijeli

28.10.2021

Prvi međunarodni UNIC Festival gradskih laboratorija održavao se u Liègeu u Belgiji, od 14. do 16. listopada 2021. Festival se održavao u hibridnom obliku, a okupio je različite skupine – studente, nastavnike i druge članove akademske zajednice, predstavnike organizacija civilnoga društva, političkoga sustava, gradskih službi i gospodarstva.

Na UNIC Festivalu u Belgiji sudjelovalo je 16 studenata s Pravnoga fakulteta, Akademije dramske umjetnosti, Agronomskoga fakulteta, Fakulteta organizacije i informatike, Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta i Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije. Studenti su sudjelovali na pripremnim radionicama iz područja komunikacije, fotografije, dramske umjetnosti, ekologije te svoje radove prezentirali na Festivalu. Dvoje studenata je aktivno sudjelovalo i u pripremnim aktivnostima.

Profesori su sudjelovali u raznim sastancima predviđenima unutar UNIC projekta: General Executive Office Meeting, Management Board Meeting, WP sastanci, priprema različitih sjednica CityLaba, sjednice MOOC i rasprave o uokvirivanju i sadržaju UNIC MOOC-a itd.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu dali su značajan programski doprinos s čak pet pripremljenih programskih aktivnosti, uz prethodnu potporu nastavnika s Pravnoga fakulteta, Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti.  

Riječ je o projektima:
CityLab – Urban Resilience in the Context of Natural Disasters
Festival DANKA
Plesni film Dozvuk
Predstava Paklena naranča
Predstava Tartuffe

Više možete pročitati na Universitas portalu

Projekt UNIC Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova, koji se od 2020. provodi u suradnji osam europskih sveučilišta, kao jednu od svojih važnih komponenti ima pokretanje gradskih laboratorija. Gradski laboratoriji zamišljeni su kao fizička ili virtualna mjesta rasprave radi utvrđivanja ključnih izazova i generiranja potencijalnih rješenja povezanih s pitanjima s kojima se suvremeni gradovi suočavaju. 

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije