Webinar za sveučilišne nastavnike: “S UNIC-om do novih prilika za suradnju, razmjenu i učenje”

Podijeli

17.05.2021

Webinar za sveučilišne nastavnike pod nazivom “S UNIC-om do novih prilika za suradnju, razmjenu i učenje” održat će se u srijedu 19. svibnja 2021. u 15 sati.

Prijaviti se možete OVDJE najkasnije do utorka 18. svibnja 2021.

Projekt Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) predstavlja odgovor na ove suvremene izazove. UNIC i nove prilike koje nudi nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu predstavit će prof. dr. sc. Ivan Koprić i izv. prof. dr. sc. Goranka Lalić Novak, voditelj i zamjenica voditelja UNIC projekta za Sveučilište u Zagrebu, te voditelji ključnih radnih paketa na projektu.

Sudjelovanjem na ovom webinaru možete doznati koje su nove mogućnosti i prednosti koje UNIC otvara za nastavnike i studente Sveučilišta u Zagrebu, te kako se uključiti u pojedine projektne aktivnosti – programe mobilnosti i virtualnog učenja i razmjene, cjeloživotnog obrazovanja, Akademiju izrazite raznolikosti, gradske laboratorije i drugo. Predstavit će se i mogućnosti koje će ponuditi komplementarni H2020 projekt pod nazivom Prema suradničkom pristupu i strukturi za angažirano istraživanje (UNIC4ER).

UNIC je projekt osam europskih sveučilišta, među kojima je i Sveučilište u Zagrebu, kojima je dodijeljena potpora za razvoj Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) u okviru poziva European Universities, koji je dio Erasmus+ programa.

Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska).

Zajednički cilj je kroz tri godine utemeljiti održivi model suradnje u poučavanju, istraživanju i zajedničkoj pripremi studijskih programa u svim znanstvenim područjima, u čemu će aktivno sudjelovati studenti, sveučilišni nastavnici i drugo osoblje Sveučilišta u Zagrebu. Zagreb je jedan od postindustrijskih gradova koji se nose s posljedicama društvenog restrukturiranja, tranzicije i transformacije nekoliko zadnjih desetljeća.

Jedna od posljedica je izrazita raznolikost suvremenih društava, koja nameće prilagodbu znanstvenih istraživanja i visokoškolskoga poučavanja sveučilištima koja djeluju u postindustrijskom kontekstu. Prihvaćajući interdisciplinarnost i multidisciplinarnost, sveučilišta moraju kombinirati različite pristupe i rješenja kako bi bila u stanju odgovoriti na kompleksne izazove i prilike postindustrijskog i izrazito raznolikog društva.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije