Ženski boćarski EP- zlato za Carrolinu Bajrić, Nives Jelovici srebro te još i bronca u paru s Nikol Marelja-Bošnjak

Podijeli

Ljubljana, 3. rujna 2022. – Hrvatska reprezentativka u boćanju Carrolina Bajrić postala je prvakinja Europe u pojedinačnoj konkurenciji, klasičnim načinom, na kontinentalnoj smotri boćanja za žene (od 1. do 3. rujna) kojoj je domaćin bio glavni grad Slovenije. Naše boćarice na istom su natjecanju osvojile još dva odličja – srebro (Nives Jelovica) i broncu (Jelovica u paru s Nikol Marelja-Bošnjak).   

 

U finalnom ogledu Bajrić je s 11-9 pobijedila predstavnicu boćarske velesile Francuske. Osim u pojedinačnom klasičnom natjecanju, Bajrić se natjecala u još dvije discipline i to – u preciznom i štafetnom izbijanju, skupa s Riom Vojković, koja je bila hrvatska predstavnica i u brzinskom izbijanju. I Nives Jelovica bila je nadomak naslova europske prvakinje u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Okitila se srebrnom medaljom, nakon što je u neizvjesnoj završnici srbijanska predstavnica Milica Kolunđija posljednjom boćom pogodila bulin i tako osvojila zlatnu medalju rezultatom 21-20. No, to nije bilo sve od naše trofejne reprezentativke. Prolaskom u polufinale, u kojem su poražene od turskih predstavnica (2-13), Jelovica je u paru s Nikol Marelja-Bošnjak osvojila brončanu medalju u disciplini ženskih parova klasičnim načinom.

Ženska seniorska reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u sastavu: Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja-Bošnjak i Ria Vojković, pod stručnim vodstvom izbornika Deana Klarića te pomoćnog trenera Čede Vukelića.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita ženskoj boćarskoj reprezentaciji na osvojenim trima odličjima na Europskom prvenstvu u Ljubljani!Izvor: www.hoo.hr/hr/

Autor: Predrag Martinović

Najnovije