ZPA ONLINE: Otplesat ću ti priču – pet kratkih filmova Zagrebačkog plesnog ansambla

Podijeli

prezentacija plesnih filmova u nedjelju, 27. lipnja online

 

ZPA ONLINE
projekt tijekom proteklih šest mjeseci održan je pod vodstvom i u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, a uključio je i produkciju serijala plesnih filmova.

Kao rezultat radioničkog i istraživačkog procesa pod nazivom Otplesat ću ti priču kojeg su članice ZPA – Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini provele pod vodstvom dramaturginje Anje Pletikosa
sa štićenicima Doma za starije i nemoćne Ksaver nastale su solo koreografije zabilježene u formi kratkih filmova.

Filmovi će biti predstavljeni u nedjelju, 27. lipnja na službenim web stranicama ZPA (www.zagrebackiplesniansambl.hr)

te na službenoj Facebook stranici

(https://www.facebook.com/zagrebackiplesniansambl)

Pored toga, kroz program Ispričat ću ti ples ZPA je započeo s istraživanjem povijesti ansambla kroz niz snimljenih video razgovora s plesnim umjetnicima – bivšim članovima ZPA – Snježanom Abramović Milković, Ksenijom Zec, Ognjenom Vučinićem, Sašom Božićem te Petrom Valentić. Spomenute razgovore moderira kazališna kritičarka Lidija Zozoli, a bit će predstavljeni u periodu od 22. do 26. lipnja na web stranicama i FB stranici ZPA.

Zagrebački plesni ansambl pokrenuo je u siječnju program ZPA ONLINE – edukativno-kulturni program posebno osmišljen za online okruženje u doba socijalne distanciranosti, koji za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta u svakodnevici, ali i kao katalizatora za suočavanje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom. Pored spomenutih projekata, ZPA je održao i Radionice plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbištićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri kao i
Radionice pokreta za treću dob
u već spomenutom Domu za starije i nemoćne Ksaver. Također, u spomenutom su periodu redovni održavani i plesni
online treninzi članica Zagrebačkoga plesnog ansambla
, namijenjeni za plesače/ice i širu javnost.

Program ZPA ONLINE
realiziran je uz podršku Ministarstva kulture i medija RH kroz Javni poziv za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

mojzagreb.info

 

Izvor: mojzagreb.info

Autor: Marko Lubina

Najnovije